Így Kicserélheted A 2002-Es Mitsubishi Colt Izzófoglalatát

Irányjelző izzó foglalat Kéri Motors
Irányjelző izzó foglalat Kéri Motors from www.kerimotors.hu

Ha egy 2002-es Mitsubishi Colt gépkocsival rendelkezel, akkor biztosan azért vásároltad, mert szereted a stílusát és a megbízhatóságát. Azonban, ahogy az autók elöregednek, olyan problémák jelentkeznek, mint például az izzók kicserélése. A következőkben megmutatjuk, hogyan cserélheted ki a 2002-es Mitsubishi Colt izzófoglalatát.

Hozzávalók

Mielőtt elkezdenéd a kicserélést, bizonyos szerszámokat és alkatrészeket kell beszerezned. Ezek a következők lesznek:

  • Új izzófoglalat
  • Villászsínező
  • Villászár
  • Kapocs
  • Kapocsvágó (opcionális)
  • Tűzőgép

Lépések

1. lépés: Vegyük le a hátsó lökhárítót

Az első lépés a lökhárító eltávolítása. Bár a hátsó lökhárító eltávolításának első látásra nehéznek tűnhet, valójában egyszerűbb, mint gondolnád. Kezdjük el a hátsó lökhárító alján lévő csavarok eltávolításával. Ezeket a csavarokat a villászsínezővel kell elfordítani. Amikor minden csavar eltávolításra került, akkor kívülről húzd meg a lökhárítót, amíg ki nem tudod távolítani.

2. lépés: Vegyük ki az izzófoglalatot

A következő lépés az izzófoglalat kicserélése. Ehhez először el kell távolítanod a régi izzófoglalatot. Ehhez használd a villászárat, hogy meg tudd nyitni a kapcsot, amely a izzófoglalatot tartja. Ha a kapocs eltávolításra került, akkor könnyedén kihúzhatod a régi izzófoglalatot.

3. lépés: Helyezzük be az új izzófoglalatot

Most, hogy eltávolítottad a régi izzófoglalatot, el kell helyezned az újat. Az első lépés, hogy behelyezzük a kapcsot az új izzófoglalatba. Ehhez használjuk a villászárat. Amikor a kapcsot behelyezted az izzófoglalatba, akkor helyezzük be az izzófoglalatot a lökhárítóba. Amikor az izzófoglalat behelyezésre került, akkor a villászárral rögzítsük a kapcsot a lökhárítóhoz.

4. lépés: Rögzítsük a lökhárítót

Az utolsó lépés a lökhárító rögzítése. Ehhez használjuk a csavarokat, amelyeket a lökhárító eltávolításakor eltávolítottunk. Ezeket a csavarokat a villászsínezővel kell elfordítanunk, hogy rögzítsük a lökhárítót. Amikor ez megtörtént, akkor készen állsz a következő útra.

Összefoglalás

A 2002-es Mitsubishi Colt izzófoglalatának kicserélése egyszerűbb, mint gondolnád. Először el kell távolítanod a hátsó lökhárítót, majd kihúzhatod a régi izzófoglalatot. Helyezzük be az új izzófoglalatot, amelyhez használjuk a villászárat, hogy megnyissuk a kapcsot. Végül rögzítsük a lökhárítót a csavarokkal, és készen állunk a következő útra. Ha a probléma továbbra sem oldódik meg, kérjük, hogy forduljon szakemberhez.